startside
Opp

           

 

 

                                Lag din egen luftfukter

Alle humidorer trenger en luftfukter for å holde riktig fuktighet til sigarene. Humidorer som kjøpes i butikker inneholder alltid en luftfukter. De fåes også kjøpt løse i sigarforretninger. En av mange nettbutikker som fører slikt utstyr er  www.sigar.com. Når det gjelder lokale forhold kan du sjekke dette med erfarne sigarnytere. Men husk å sjekke nøye da prisene varierer veldig. Bilde av : Davidoff luftfukter

En luftfukter til sigarer består av et medium som kan absorbere mye væske. Dette medium er pakket inn i en boks som tåler vann, og som har mange hull i lokket, slik at fuktigheten kan slippe ut. Så kan man vel tro at det bare er å fylle dette mediet med destillert vann for så å plassere det i humidoren. Det ville helt klart bli fuktighet i humidoren, men ingenting vil begrense fuktigheten. Resultatet kunne blitt ødelagte sigarer. Trikset er å finne en blanding av væske som hindrer fuktigheten i å overstige 75%. Det er her de forskjellige produsentene har kommet fram til sin "hemmelige blanding". Produsentene bruker også forskjellig absorbsjons medium.

 

Når vi skal lage en luftfukter, så bruker vi ingredienser som ikke er så vriene å få tak i. Som absorbsjonsmedium bruker vi OASIS. Dette er den grønne klossen som blomsterdekorasjoner er plassert i. Pass på at du får VÅT TYPE, den er tørr når du kjøper den. Vår "hemmelige blanding" består av 50:50 propylen Glykol og Destillert vann. Propylen glykol fåes kjøpt på apoteket, og destillert vann kan kjøpes på bensinstasjoner (batterivann). Boksen som dette skal ligge i kan være hva som helst, bare den tåler vann, og det er rikelig med huller slik at fuktigheten kan slippe ut. Her er det altså bare fantasien som setter grenser. Bland så væskene, og fyll dem i en bit Oasis. Legg Oasis biten i boksen, og plasser boksen i humidoren. Fukteren trenger ca. en uke på å stabilisere seg.

Bilde av : "Secial formula" CREDO

For å kontrollere at fuktigheten er riktig trenger du et hygrometer. En enkel og billig type får du kjøpt i en jernvarehandel. Dette bør kalibreres, slik at det viser fuktigheten så nøyaktig som mulig. En måte å gjøre dette på er som følger :

Fyll et shotglass halv fullt med salt. Tilsett så mye vann at de blir en sørpeblanding i glasset. Plasser glasset og hygrometeret i en lufttett beholder. La dette stå i seks timer. Hygrometeret skal nå vise nøyaktig 75% relativ fuktighet. Hvis hygrometeret ikke gjør det, så må det stilles eller differansen må trekkes fra eller legges til ved senere målinger.

 

                            LAG DIN EGEN HUMIDOR

Det hadde vært fint med noen innspill fra deg/dere her. 

 

startside ] Opp ] cigaren ] Lagring ] Kjøpet ] Kutting ] Tenning ] Geografi ] Myter ] [ hjemmetips ] Litteratur ]