startside
Opp
størrelser

           

 

Cigaren

Hvis du går inn i en sigarforretning, vil du finne sigarer i nesten alle størrelser og tykkelser. Alle disse størrelsene har et eget navn, men det finnes ingen standard innenfor disse navnene. Dette betyr at en Corona fra en sigarprodusent ikke behøver l være lik en corona fra en annen sigarprodusent. Det er selvfølgelig ikke bare størrelsen som teller når det gjelder sigarer, farge og form kan variere mye, dog ikke så mye som størrelsen.

Først kan vi kanskje ta dette med farge. Sigaren er bygget opp av tre hoveddeler, Innlegg, omblad og dekkblad. Det er dekkbladet som er det ytterste bladet og følgelig det som bestemmer hvilken farge sigaren skal ha. Det opereres i dag med seks forskjellige farger, noen mer vanlige enn andre. Disse fargene er:

  • Claro Claro : Lys grønn, søt i smaken, men ikke lenger så vanlig. Claro Claro
  • Claro : Lys lys Brun, nøytral smak. Claro
  • Natural : Lys Brun. Natural
  • Colorado : Brun/Rødlig, rik smak, fin aroma. Colorado
  • Maduro : Mørk brun, sterk/rik smak, mild aroma. Maduro
  • Oscuro : veldig mørk. Oscuro

En mørk sigar behøver ikke bety at sigaren er sterk. Det finnes mørke sigarer som er meget milde, og det finnes lyse sigarer som er meget sterke.

 

Sigar Form/Størrelser

Videre kan vi titte litt på formen til sigaren. Sigaren har et hode, og den har føtter, hodet kutter vi, og føttene setter vi fyr på. Her er det to forskjellige alternativer, de vanlige sigarene kjent som Parejos, og de "uvanlige" sigarene kjent som figurados. Vi kan jo ta de vanlige først. Innen Pajeros er det igjen tre hovedgrupper: Corona, panetelas og lonsdale. 

Innefor Figurados finnes det flere typer, Perfecto, Culebras, diademas for å nevne noen. Det bør også her nevnes at det forekommer variasjoner fra produsent til produsent.

Davidoff CulebrasDette er en Culebras fra Davidoff.

Da står det en ting igjen, og det er størrelse. Her har vi virkelig et hav å velge i. Det er vel kanskje her man bruker lang tid på å bestemme seg. Det finnes flere mål på sigarer, men det mest vanlige er lengde i tommer(") og tykkelse, eller "Ring Gauge" i 64 dels tomme. En sigar som oppgis til å være 5" og 40 Ring Gauge er altså fem tommer lang og 40/64 tommer tykk.

Først av alle må vi nevne Corona som er den sigaren alle andre måles opp imot, den er 6" og Ring Gauge 42, videre har vi følgende størrelser :

 

Navn Lengde i centimeter Lengde i tommer Ring Guage (/64 tomme)
Churchill  18cm  7" 48
Corona Gorda 19cm 7 1/2" 45
Double Corona 16cm 6 1/4" 49
Londale 16cm  6 1/4"  42
Panatela 13cm 5" 34
Petit corona 11cm   4 1/2" 40
Robusto 13cm   5"  50

Dette er noen få av størrelsene som eksisterer, de kan betraktes som "klassiske" Klikk her, for flere størrelser

startside Opp størrelser